Veel succes met je dieet

Hallo,

 

Mensen die bij ons gestart zijn met het FODMaP-dieet hebben een bundel meegekregen met daarin zeer veel recepten, maar ook product informatie. Deze info staat hier ook online en daarnaast vind je er nog vele andere gerechten. Dit gedeelte is beschermd met een paswoord omdat dit enkel toegankelijk is voor onze patiënten. 

 

Ben je geen patiënt bij ons, maar wil je wel ook onze recept ideetjes ontdekken? Dan kan je ons hiervoor altijd een mailtje sturen, dan bespreken we dit samen. Zodat je ook leuke ideetjes opdoet!

 

Wil je weten wat voor receptjes erop staan of een idee krijgen over welke zaken je hierin kan terug vinden? Dan zie je hieronder enkele voorbeelden.

PS: onze website is momenteel nog in opbouw, dus we zijn hier nog volop mee bezig.

Homemade mueslibar

In de winkel vind ik niet onmiddellijk een FODMaP-vriendelijke mueslibar. Of er zit teveel gedroogd fruit in, of het zit vol honing, of het bevat tarwe. Dus veel zaken die we nu eventjes moeten mijden. Daarom heb ik ervoor gekozen om zelf een overheerlijke mueslibar te maken. Simpel en éénmaal gemaakt kan je deze zeker voor 4 dagen in de koelkast bewaren (in een afgesloten doos). Hopelijk vind je deze ook zo lekker!

meer lezen 0 Berichten

Paprikadip

Een heerlijke dip die je perfect kan gebruiken om je groenten in te doppen.  Ik heb ervoor gekozen om de paprika's te grillen en te schillen. Paprika mag tijdens het FODMaP-dieet, maar sommige mensen hebben er wel nog last van. Daarom dat ik ze pel en rooster. Vaak worden de paprika's dan beter verdragen.

meer lezen 1 Berichten

Grissini

Voor bij een dipsausje is het altijd leuk om broodstokjes te hebben om mee te doppen. Daarom hebben we ervoor gekozen om er zelf te maken. Je kan er in sommige winkels ook vinden, als je geen zin hebt om deze zelf te maken. Als je de grissini zelf maakt, dan kan je er kruiden aan toevoegen. Zo heb je verschillende smaken die zorgen voor een heerlijke snack

meer lezen 0 Berichten

Tomaten tapenade

Een heerlijke en snelle dip. Vol met smaak, dus ideaal om te gebruiken als aperitiefhapje. Het is klaar in enkele seconden, dus misschien kan je het ook nog klaarmaken voor deze avond of een ander moment.  Laat zeker weten wat je ervan vindt, wij genieten er alvast van!

meer lezen 0 Berichten

Boekweitbrood

Vandaag had ik een kookworkshop met glutenvrije producten en hebben we dus ook boekweitbrood gemaakt. Boekweit is geen graan, maar een zaad dat van nature glutenvrij is. Het voordeel met boekweit is, dat dit zorgt voor een stevig brood en het niet te makkelijk brokkelt, wat vaak wel het geval is bij glutenvrij brood. Het brood, al zeg ik het zelf, had een broodtextuur en aangename smaak. Dit natuurlijk als je graag de smaak van boekweit hebt, want deze is wel zeer typisch.

meer lezen 2 Berichten

Pompoen-wortelsoep

Het weer is terug wat kouder en dan smaakt een tasje soep toch altijd. Daarom dat we er vandaag voor gekozen hebben om een pompoen-wortelsoep te maken. Deze bevat heel veel smaak en warmt je onmiddellijk op. Smakelijk!

 

Pas op: we kiezen voor gewone pompoen omdat deze mag tijdens het FODMaP-dieet en dus geen butternut!

 

De bouillon die we in het recept gebruiken kan je gerust zelf maken, maar je kan ook voor een FODMaP-vriendelijke bouillon uit de winkel kiezen. Geen idee welke soorten er dan bestaan? Deze kan je hier vinden.

meer lezen 0 Berichten

FODMaP en bouillon

Als we kijken naar bouillon, dan weten we al dat er hier heel veel zaken inzitten die niet mogen tijdens het FODMaP-dieet, namelijk prei (en dan natuurlijk het wit), ajuin, look en nog veel meer. Je kan er voor kiezen om zelf je bouillon te maken en deze dan in te vriezen. Ook kan je gebruik maken van de toegelaten kruiden om zo je soep op smaak te brengen. Maar heb je eens weinig tijd en wil je graag soep maken die je kan eten tijdens het FODMaP-dieet? Dan kunnen we ook enkele bouillonblokjes kopen in de winkel.

meer lezen 2 Berichten

Quiche met spinazie en hesp

Ingrediënten:

 • 1 rol glutenvrij en lactosevrij bladerdeeg of kruimeldeeg (bv. Herta)
 • 3 handjes spinazie
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 10 amandelnoten (fijngehakt)
 • ¾ groene of rode paprika
 • 150g hamblokjes
 • Groen van 3 lente-uitjes
 • 1 tomaat
 • 3 handjes geraspte kaas (<1gkoolhydraten/100g)
 • 4 eieren
 • 250ml lactosevrije room
 • Peper en zout

meer lezen 0 Berichten

Deze recepten zijn enkel beschikbaar voor onze patiënten. Ben je in consultatie bij iemand anders, maar wil je toch graag ideeën krijgen. Dan kan je steeds eens mailen naar info@fodmapdietiste.be