Grissini

Een dipsausje met een broodstokje kan heerlijk zijn, maar om een fodmap-vriendelijk broodstokje te vinden? Het is moeilijk! Daarom dat we deze grissini's hebben ontwikkeld. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

  • 100g speltbloem
  • 100g boekweitbloem
  • 150g rijstmeel
  • 7g zout
  • 7g suiker
  • 8g droge gist
  • 150 ml water
  • 1 eiwit
  • 50 ml olijfolie
  • Kruiden naar keuze: bv. Verse rozemarijn (of zonder kruiden kan ook!)

Bereidingswijze:

  1. Meng de verschillende soorten bloem en meel met het zout, het gist en de suiker.
  2. Voeg het water, eiwit en olijfolie toe.
  3. Snijd indien gewenst de kruiden fijn en voeg ze toe aan het deeg.
  4. Kneed ongeveer 10 min. en leg in een ingevette deegkom, dek af met een natte handdoek en laat 1u 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Druk de lucht uit het deeg en snijd het in 30 stukken van ongeveer 20g.
  7. Rol uit tussen je handen tot een worstje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Besprenkel met wat water en doe er eventueel nog wat kruiden over.
  9. Bak ongeveer 25 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0