Een dipsausje met een broodstokje kan heerlijk zijn, maar om een fodmap-vriendelijk broodstokje te vinden? Het is moeilijk! Daarom dat we deze grissini's hebben ontwikkeld. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.
Ingrediënten:
- 100g speltbloem
- 100g boekweitbloem
- 150g rijstmeel
- 7g zout
- 7g suiker
- 8g droge gist
- 150 ml water
- 1 eiwit
- 50 ml olijfolie
- Kruiden naar keuze: bv. Verse rozemarijn (of zonder kruiden kan ook!)
Bereidingswijze:
- Meng de verschillende soorten bloem en meel met het zout, het gist en de suiker.
- Voeg het water, eiwit en olijfolie toe.
- Snijd indien gewenst de kruiden fijn en voeg ze toe aan het deeg.
- Kneed ongeveer 10 min. en leg in een ingevette deegkom, dek af met een natte handdoek en laat 1u 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Druk de lucht uit het deeg en snijd het in 30 stukken van ongeveer 20g.
- Rol uit tussen je handen tot een worstje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met wat water en doe er eventueel nog wat kruiden over.
- Bak ongeveer 25 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Reactie schrijven