Baba Ganoush

Baba Ganoush is een heerlijke dipsaus met aubergine. Het kan als dipsaus geserveerd worden, maar ook bij maaltijden. Het bevat zeer veel smaak en hierdoor kan je ervan genieten! Het is niet moeilijk om te maken, maar wel overheerlijk.

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • ½ citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 koffielepel komijn
  • Een snuifje paprikapoeder
  • 2 eetlepels lookolie

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180. Snijd de steel van de aubergine en snijd daarna de aubergine overlangs. Maak in het vruchtvlees enkele inkervingen. Leg de aubergines op een aluminiumfolie en druppel de lookolie op het vruchtvlees. Strooi vervolgens de paprikapoeder, de komijn, peper en zout over het vruchtvlees. Leg een takje rozemarijn op 1 helft van het vruchtvlees van de aubergine en leg de andere helft erop. Wikkel de aluminiumfolie errond zodat deze goed samen blijven. Doe dit voor alle aubergines. Bak de aubergines gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180. Haal ze nadien uit de oven en laat ze rustig afkoelen.

 


Als de aubergines koud zijn, dan kan je de rozemarijn verwijderen. Lepel het gare vruchtvlees uit de aubergines en verzamel dit in een mengschaal. Voeg het sap van 1 citroen toe. Plet het vruchtvlees met een vork totdat je een egale massa krijgt. Rooster de sesamzaadjes en voeg deze eraan toe samen met wat peper en zout. Breng indien nodig verder op smaak met nog wat komijn of paprikapoeder. Doe de baba ganoush in een kom en serveer. Ter afwerking kan je granaatappelpitten op de baba ganoush dresseren, de zure smaak gaat er goed mee samen en het zorgt voor een extra kleur.

 

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0