Paprikadip

Een heerlijke dip die je perfect kan gebruiken om je groenten in te doppen.  Ik heb ervoor gekozen om de paprika's te grillen en te schillen. Paprika mag tijdens het FODMaP-dieet, maar sommige mensen hebben er wel nog last van. Daarom dat ik ze pel en rooster. Vaak worden de paprika's dan beter verdragen.

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 50 gram oud brood (een toegelaten soort)
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel lookolie
  • Snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven op grillstand.
  2. Rooster de paprika’s onder de grill gedurende 30 minuten. De schil mag gerust zwart geblakerd zijn.
  3. Breng de geroosterde paprika’s over in een plastic zak. Sluit de zak en laat afkoelen.
  4. Zodra ze zijn afgekoeld verwijder je de schil en zaadjes.
  5. Dep de paprika droog en breng samen met de rest van de ingrediënten in een mixer. 
  6. Mix kort
  7. Snij wat rauwe groenten (wortel, komkommer, …) in reepjes
  8. Breng de dip over in een recipiënt (vb. confituurpot) dat je eenvoudig kan meenemen op verplaatsing en voeg daaraan de reepjes rauwe groenten aan toe (rechtstaand) .

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0