Vleesjus (met/zonder mosterd)

Nadat je het vlees hebt gebakken in de pan, haal je het vlees eruit en begin je in deze pan met het maken van je jus. Doe 2 eetlepels rijstmeel of speltbloem in de pan en meng deze goed door het bakvet, blus nadien met FODMAP-vriendelijke groentebouillon (ongeveer 300ml, doe dit langzaam totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Hoe langer de saus kookt hoe dikker dat deze wordt). Laat inkoken totdat de gewenste dikte is bereikt en kruid indien nodig af met peper en zout.

 

Tip: je kan op het einde er ook een lepel mosterd onder mengen om er een mosterdsaus van te maken. Het mag gerust meer mosterd zijn, maar dit hangt af van de sterkte van je mosterd. Het is ook mogelijk om op het einde er een verse tuinkruiden onder te mengen om zo er een groene tuinkruidensaus van te maken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0