Ui- en knoflookolie

Ingrediënten:

-      De gewenste hoeveelheid olie

-      1 grofgesneden ui

 

-      Enkele teentjes look

Bereidingswijze:

Snij de teentjes look in grote stukken. Pel en snij de ui grof. Doe de gewenste hoeveelheid olie in een steelpan en voeg de ui en look toe. Als je wil kan je nog andere kruiden toevoegen. Verwarm de olie, maar laat niet heet worden (het is namelijk niet de bedoeling dat je ui gefrituurd wordt). Als je merkt dat de olie begint te borrelen, zet dan het vuur direct lager en laat nog zo’n 10 à 15 minuten verder “trekken”. Proef of je de olie sterk genoeg vindt. Haal de pan van het vuur en giet de inhoud door een zeef. Nu heb je je eigen ui- en knoflook olie gemaakt.

 

 

Opmerking: best gebruik je de olie op het moment zelf. Je kan het bewaren, maar niet langer dan 2 tot 4 dagen in de koelkast. Je kan er namelijk een voedselvergiftiging van krijgen wanneer de olie te lang blijft staan. Maar geloof me, zo’n lekkere olie is in mum van tijd op. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0