Tzatziki en olijvensalsa

Ingrediënten:

Voor de tzatziki

-      ½ komkommer

-      10 eetlepels lactosevrije ongezoete yoghurt

-      1 eetlepel fijngehakte munt

-      Peper en zout

Voor de olijvensalsa

-      125 g zwarte olijven zonder pit

-      3 eetlepels olijfolie

-      2 eetlepels citroensap

 

-      1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Spoel de komkommer af onder koud stromend water en snijd deze in kleine blokjes. Roer de komkommer, de yoghurt en de munt goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout en schep het mengsel in een kom. Dek de kom af en zet hem 30 minuten in de koelkast. Pureer voor de olijvensaus de knoflook en de olijven in een keukenmachine of hak ze zeer fijn. Voeg de olijfolie, het citroensap en de peterselie toe en mix het geheel nog enkele seconden.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0