Spelt-boekweitbrood uit een kom/pot

Ingrediënten:

-      300 g speltbloem

-      145 g boekweitmeel

-      1 koffielepel zout

-      10 g gist

-      2 eetlepels olijfolie

-      300 ml water

-      50 g havermout

-      Spelt- of boekweitbloem om te bestuiven

 

-      Optioneel: 50 g olijven en twee takjes verse rozemarijn 

Bereidingswijze:

Dit brood maken we in een ovenbestendige kom/pot.

 

Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie, water en de havermout in een kom. Indien je een meer Mediterraans brood wilt, doe je er ook de olijven en rozemarijn bij. Roer met een lepel alles goed door elkaar: het deeg moet licht plakkerig aanvoelen. Bedek de kom met een (vochtige) theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan (je kan het deeg bijvoorbeeld de avond op voorhand maken, een nachtje laten rijzen en de volgende ochtend afbakken). Bestuif je handen met bloem, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van. Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.

 

Opmerking: maximaal 2 sneden speltbrood (ongeveer 60 g) per maaltijd!

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0