Salade met kip en ananas

Ingrediënten:

-      200 g ongepelde rijst

-      4 kipfilets (500 g)

-      Kippenkruiden (let op: zonder toevoeging van look- of uipoeder)

-      1 ananas

-      1 krop ijsbergsalade

-      Het groen van 4 lente-uitjes

-      100 ml kokosmelk (< 10% vet)

-      4 eetlepels verse munt

-      4 eetlepels koriander

-      1 eetlepel ui- en knoflookolie

 

-      Peper en zout

Bereidingswijze:

Zet een pot op het vuur en breng aan de kook: bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden. Schil de ananas en snijd deze in stukjes. Was de lente-uitjes en snijd deze in fijne ringen. Was de koriander en de munt en snipper deze fijn. Was de ijsbergsla en snijd in stukjes. Meng de lente-uitjes met de munt en koriander in de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout, overdrijf niet met je zout: de kippenkruiden bevatten ook al relatief veel zout. Verwarm de olie in een wokpan en bak er de kippenblokjes in. Voeg het kokosmengsel toe als de kip bijna gaar is. Voeg tot de ananas toe en bak nog eventjes mee. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden overgiet met quinoa en het kippenmengsel.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0