Salad jar met kip

Ingrediënten:

Voor de dressing:

-      2 handjes rucola

-      2 handjes basilicum

-      2 eetlepels pijnboompitten

-      50 ml ui- en knoflookolie 

-      50ml witte wijnazijn

Voor de salade:

-      100 g kip

-      40 g sla

-      30 g glutenvrije pasta

-      1 wortel

-      10 kerstomaten

-      50 g sojascheuten

 

-      1 eetlepel maïs 

Bereidingswijze:

Was de rucola en de basilicum. Rooster de pijnboompitten in een pan (let op dat deze niet verbranden). Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en blend alles totdat het een smeuïg geheel wordt. Kruid af met peper en zout en doe in een potje. Bewaar het in de frigo en gebruik de dressing bij een salade.Snijd de kip in blokjes en bak deze in 1 koffielepel olie. Laat lichtjes afkoelen. Meng de kip met 2 eetlepels van de dressing zodat er overal een beetje dressing rond zit. Was alle groenten, snijd de tomaten in twee en rasp de wortel. Kook de pasta samen met de sojascheuten totdat deze gaar is en laat afkoelen.

 

Nu beginnen we met onze salad jar. Neem een weck- of confituurpot die groot genoeg is. Op de bodem doen we de kip en voegen we nog een extra eetlepel dressing toe. Daarna leggen we de tomaten erop. Dan de geraspte wortels en nadien de pasta gemengd met de sojascheuten. De volgende laag is de sla en ter afwerking strooien we wat maïs over de salade. Doe de pot dicht en zet in de koelkast.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0