Salad jar: frisse zalmsalade met wortel- & courgettepasta

Voor de dressing

-      Zeste van ½ citroen

-      1 koffielepel kappertjes

-      ½ koffielepel geraspte gember

-      1 eetlepel olijfolie

-      ½ eetlepel balsamicoazijn

-      Sojasaus en peper als afwerking

Voor de salade

-      120 gestoomde of gepocheerde zalm

-      40 g quinoa

-      70g courgette

-      2 wortels

-      1/3 komkommer

-      Het groen van 3 lente-uitjes

 

-      1 koffielepel kappertjes

Bereidingswijze:

Maak de dressing: hak de kappertjes fijn. Meng de geraspte citroenschil, kappertjes, geraspte gember, azijn en olie tot een dressing. Proef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel wat citroensap.

 

Maak de salade: spoel eerst de quinoa en kook nadien zoals vermeld op de verpakking. Was de groenten. Snij de lente-uitjes fijn en de komkommer in blokjes. Giet de quinoa af en voeg de lente-uitjes en komkommer toe. Meng goed onder elkaar en zet aan de kant. Nu maken we de courgette- en wortelpasta. Met behulp van een dunschiller schillen we eerst de wortel. Nadat de schil verwijdert is gaan we met de dunschiller lange slieren van de wortel “schillen” en dit doen we ook met de courgette. De pasta gaan we nu 1 minuutje koken in ruim water. Meng de “pasta” met de quinoa.

 

Nu beginnen we met onze salad jar, je neemt een weckpot of confituurpot die groot genoeg is. Op de bodem doen we de dressing die we in het begin hebben gemaakt. Daarop leggen we dan de courgette- en wortelpasta. De volgende laag bestaat uit de zalm. Hierop doen we het quinoamengsel. Werk af met wat kappertjes. Doe de pot dicht en zet in de koelkast. Nu kan je deze bewaren voor ongeveer 4 dagen, dus ideaal om in het weekend te maken en om op een later moment op te eten. Als je het wilt serveren, schud je met de pot en giet je het uit op een bord.

 

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0