Pompoen-boekweitbrood

Ingrediënten:

-      200 g pompoenblokjes, vers of diepvries

-      300 ml water

-      350 g boekweitmeel

-      2 eetlepels ahornsiroop

-      7 g gist

-      2 eieren

-      10 g zout

 

-      100 g pompoenpitten

Bereidingswijze:

Breng de pompoenblokjes met 100 ml water aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer. Zeef het meel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, ahornsiroop, gist, eieren, het zout, de rest van het water en de helft van de pompoenpitten toe. Mix met een mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 minuten op een tochtvrije plek rijzen. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 minuten op een tochtvrije plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten en bak het brood ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0