Pikante popcorn

Ingrediënten:

-      100 g maïs

-      1 eetlepel maïsolie

-      ½ koffielepel chilipoeder (mag meer naar eigen smaak)

-      1 limoen (sap en zeste)

 

-      Peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit de maïsolie in een kom met dikke bodem en voeg hieraan de maïs toe. Doe het deksel op de kom en laat het poffen beginnen. Meng ondertussen het limoensap samen met de limoenzeste en de chilipoeder. Als het poffen gedaan is, dan halen we de kom van het vuur. Doe de popcorn is een kom en overgiet met je chilisaus. Meng goed onder elkaar en kruid met wat peper en zout.

 

Tip: je kan gerust de kruiden veranderen om zo de smaak te veranderen (let wel: geen kruiden(mengsels) met ui of knoflook!). Zorg voor smaken die je zelf lekker vindt. Laat ze afkoelen en daarna kan je het afgedekt op een droge plaats bewaren gedurende 1 week.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0