Pastasalade met frisse groentjes en gekookte ham

Ingrediënten:

-      250g glutenvrije pasta*

*Indien de rest van het gezin niet FODMAP-beperkt moet eten, kunnen de andere gezinsleden kunnen gerust gewone pasta eten

-      2 tomaten

-      ½ komkommer

-      3 grote wortelen

-      Het groen van 1 lente-uitje

-      1 gele paprika

-      1 snede gekookte ham (+/- 1cm dikte)

-      4 eetlepels lactosevrije, ongezoete platte kaas

-      1 eetlepel mayonaise

-      Enkele blaadjes verse peterselie

-      Enkele takjes verse bieslook

 

-      Peper en zout 

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kijk op je verpakking hoe lang de pasta moet koken). Was de groenten en snijd deze in blokjes, snijd ook de gekookte ham in blokjes. Snipper de verse kruiden fijn en meng deze met de magere kruidenkaas en de mayonaise. Kruid de dressing naar eigen smaak met peper en zout. Meng de pasta met de blokjes groentjes en de ham. Doe alles in een mooie kom en werk af met enkele toefjes van de dressing.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0