Oranje groentesoep

Ingrediënten:

-      400 g pompoenblokjes (geen flespompoen)

-      300 g wortels

-      2 oranje paprika’s

-      1 rode chilipeper

-      1 eetlepel ui- en knoflookolie

-      1 liter FODMAP-vriendelijke groentebouillon

-      2 theelepels currypoeder

-      2 theelepels paprikapoeder

 

-      Peper en zout

Bereidingswijze:

Was de groenten. Snij de chilipeper in stukjes (als je niet zo van pikant houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes). Snij ook paprika’s in stukjes. Schil en snij de wortels in stukken. Giet de olie in een pan en bak de rode peper en paprika aan. Na circa 5 minuten voeg je de pompoenblokjes, wortel, de kruiden en bouillon toe. Laat de soep nu circa 15-20 minuten pruttelen. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer, kruid naar smaak met peper en zout en klaar is je soep!

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0