Mediterrane schotel

Ingrediënten:

-      2 aubergines

-      600 g aardappelen

-      2 courgettes

-      2 paprika’s (niet de groene)

-      300 g champignon uit blik

-      500 g kip

-      2 eetlepels ui- en knoflookolie

-      1 eetlepel glutenvrije bloem (bekijk de verpakking!)

-      200 ml FODMAP-vriendelijke groentebouillon

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines overlangs in sneden van ongeveer 1cm dik. Leg deze op een bakpapier en kruid met wat peper en zout. Bak de aubergines in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 5 minuten aan beide zijden. Leg ze daarna aan de kant en laat lichtjes afkoelen. Snijd de aardappelen en de courgettes in schijfjes en stoom ze gaar. Leg aan de kant en laat lichtjes afkoelen. Grill de kip gaar en snijd deze in blokjes, leg ze daarna ook aan de kant.Vooraleer de ovenschotel te vullen maken we de saus. Was de paprika’s. Giet de champignons af en snij ze indien nodig in kleinere stukken? Snij de paprika’s in blokjes. Doe de olie in een pan en fruit de ajuin, voeg daarna de groenteblokjes toe. Laat stoven totdat de groenteblokjes gaar zijn, strooi er de bloem over en roer goed. Voeg langzaam de groentebouillon toe en roer goed zodat er geen klonters in de saus komen. Mix daarna de saus totdat je een smeuïge massa bekomt.

 

Neem een ovenschotel en leg onderaan de aubergineschijfjes, leg daarboven de kip en dan de aardappel en de courgettes. Overgiet het geheel met de saus en bak in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 20 minuten.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0