Maaltijdsoep met linzen en pastinaak

Ingrediënten:

-      Verse gemberwortel

-      1 pastinaak

-      4 wortels

-      1 eetlepel ui- en knoflookolie

-      1 eetlepels Rash el Hanout

-      1 liter FODMAP-vriendelijke kippenbouillon

-      1 blik tomatenblokjes

-      2 paprika’s (gele of rode)

-      1 courgette

-      Het groen van 1 prei

-      200 g linzen uit blik of bokaal

 

-      250 g boekweitnoedels

Bereidingswijze:

Maak de gemberwortel schoon en snij ze fijn: je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig. Snij de wortels en pastinaak fijn. Verhit de olie en voeg de gemberwortel toe. Laat even bakken en voeg na 2 minuten de wortel en pastinaak toe. Laat enkele minuten bakken, voeg dan de Rash el Hanout toe en vervolgens de bouillon. Breng aan de kook. Snij de courgette en de paprika’s en voeg toe. Snij ook het groen van de prei en doe het bij de soep. Breng alles aan de kook en laat het rustig 45 minuten koken. Ga er even snel met een staafmixer door, zodat het iets fijner wordt, maar niet helemaal gepureerd. Spoel de linzen goed af onder de kraan en voeg ze vervolgens toe en laat gedurende 30 minuten verder koken Kook ondertussen de boekweitnoedels gaar in een pot met kokend water. Voeg de gekookte noedels toe aan de soep en meng goed.

 

SMAKELIJK

Reactie schrijven

Commentaren: 0