Kippenbouillon

Ingrediënten:

-      3 kippenbouten

-      Het groen van 2 grote preien

-      Het groen van 1 bussel lente-uitjes

-      400 gram wortelen

-      ½ bosje peterselie

-      4 blaadjes laurier

-      Enkele takjes rozemarijn, tijm

-      Peperkorrels licht geplet

-      Zout

 

-      3 liter water

Bereidingswijze:

Zet pan op het vuur. Leg de kip onder in de pan en giet er 2 liter koud water bij. Was de groenten, snij ze in grove stukken en doe ze in de pan. Voeg er vervolgens de kruiden aan toe. Doe er nog 1 liter water bij en breng aan de kook. Schep het schuim er af als het kookt. Zet het vuur helemaal laag en laat het zeker 2 uur trekken (hoe langer de bouillon trekt, hoe beter de smaak). Daarna zet je op een andere pan een zeef en giet je de bouillon er in. De bouillon kun je eventueel nog iets laten inkoken voor extra smaak.

Reactie schrijven

Commentaren: 0