Iced tea met ananas

Ingrediënten:

-      4 zakjes witte of groene thee

-      1 liter kokend water

-      2 eetlepels toegelaten zoetstof

 

-      ½ ananas 

Bereidingswijze:

Laat de theezakjes gedurende 3 minuten trekken in het kokende water (niet te lang, want dan wordt de thee te sterk). Haal deze eruit en voeg daarna de zoetstof toe. Roer goed zodat deze volledig wordt opgenomen (zoetstof steeds aan een warme drank toevoegen, anders lost deze niet op). Schil de ananas en snij het in stukken. Voeg de ananas toe aan de iced tea. Laat dit gedurende 10 minuten trekken, proef dan of er nog zoetmiddel bij moet of niet. Vergeet niet dat de ananas nog smaak zal geven door ze verder te laten trekken. Plaats de iced tea in de koelkast en laat afkoelen. De iced tea is het lekkerst als deze ijskoud wordt geserveerd, mogelijks met enkele ijsblokjes. Persoonlijk haal ik nadat de iced tea is afgekoeld de ananas uit de kan met iced tea, dit zorg ervoor dat je er makkelijker mee kan gieten.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0