Courgettesoep

Zoals je kan zien in de lijst voor je fodmap-dieet is het zo dat je in beperkte mate courgette mag eten. Normaal beperken we dit per maaltijd tot 70g. Let er dus mee op dat je van deze soep zeker niet te veel eet.

Ingrediënten:

-      2 courgettes

-      1 eetlepel ui- en knoflookolie

-      1 liter FODMAP-vriendelijke groentebouillon

-      1 theelepel gedroogde oregano

-      1 theelepel gedroogde basilicum

 

-      Peper en zout 

Bereidingswijze:

Was en snij de courgette in blokken. Giet een scheutje olie in een pan en bak de courgette aan. Voeg na circa 5 minuten de bouillon en de kruiden toe. Breng de soep aan de kook en laat het geheel nu voor circa 15 minuten pruttelen. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. 

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0