Boekweitwraps

Ingrediënten:

-      125 gr boekweitbloem

-      125 g witte, glutenvrije bloem (bekijk de verpakking goed!)

-      1 eetlepel suiker

-      1 ei

-      zout

 

-      10 g gist 

Bereidingswijze:

  1. Meng de witte bloem met dezelfde hoeveelheid van het boekweitmeel.
  2. Indien je het deeg maakt voor de dag nadien: los 10 g gist op in een beetje lauw water en een eetlepel suiker. Dit mengsel giet je dan over het meel en je voegt dan ook het losgeklopt ei en het water toe. Hierdoor ga je een lopend beslag krijgen. Laat dit deeg een nacht rusten.
  3. Deeg voor onmiddellijk gebruik: Giet over het mengsel van de witte bloem en het boekweitdeeg water en meng dit samen met de soeplepel suiker en een snuifje zout, en het losgeklopte ei, meng alles met een hoeveelheid water tot het deeg lopend is. Bak de pannenkoeken goudbruin!

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0