Bananen'brood'

Ingrediënten:

-      3 bananen

-      3 eieren

-      100 ml lactosevrije melk

-      75 g bakmargarine

-      100 g havermeel

-      100 g rijstmeel

-      50 g haverzemelen (optioneel)

-      40 g ahornsiroop

-      1 theelepel kaneel

-      2 theelepel bakpoeder

-      1 theelepel vanille-suiker

 

-      Zout 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180° (hete lucht). Bekleed een cakevorm met bakpapier. Smelt de margarine in de microgolf. Prak de bananen fijn en roer er de eieren, gesmolten margarine en lactosevrije melk doorheen. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten door elkaar. Roer het “natte” beslag en het bloemmengsel goed door elkaar. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het bananenbrood gedurende 35 à 40 minuten. Opmerking: omdat de bloem geen gluten bevat, zal het deeg niet zo rijzen als je gewoon bent van een brood of een cake. Weet dat dit normaal is: je brood zal er niet minder lekker door zijn.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0