Aziatische maaltijdsoep

Ingrediënten:

-      20 scampi’s (of 400 g kip)

-      2 stengels citroengras

-      ½ handje koriander

-      200 ml kokosmelk

-      2 liter FODMAP-vriendelijke groentebouillon

-      1 rood chilipepertje

-      250 g sperziebonen

-      250 g rijstnoedels

-      1 eetlepel ui- en knoflookolie

 

-      1 eetlepel currypoeder (opmerking: mengeling zonder toevoeging van look- of uipoeder)

Bereidingswijze:

Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. Snij het citroengras in schijfjes en snipper de koriander. Snij het pepertje in 2 en haal de pitjes eruit, snipper daarna het pepertje. Was de sperziebonen en zet water op om de rijstnoedels te koken. Doe de olie in een kom en voeg het citroengras, de currypoeder en de koriander toe en stoof deze gedurende 5 minuten. Voeg de scampi’s toe en bak deze gaar. Voeg daarna het pepertje en de bonen toe en bak kort aan, daarna blus je met de bouillon. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken en voeg daarna de kokosmelk toe. Laat nog eens 5 minuten koken. Voeg de gaar gekookte rijstnoedels toe en meng alles goed door elkaar. Dien op met wat extra fijngesneden koriander.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0