Aardappel-groentegratin

Ingrediënten:

-      800g aardappelen

-      2 middelgrote courgettes

-      1 koffielepel ui- en knoflookolie

-      400ml lactosevrije melk

-      2 eetlepels aardappelzetmeel

 

-      4 eetlepels gemalen harde kaas

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Was de courgette en snijd deze ook in schijfjes. Stoom zowel de aardappel als de courgette gedurende 10 minuten. Doe de melk samen met wat olie in een pan, breng aan de kook en dik aan met aardappelzetmeel. Rangschik de aardappel en de courgette in een ovenschotel (geschrankt) en overgiet met de ingedikte melk. Strooi als laatste de kaas erover. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Dien op met een vleesvervanger of stukje vlees naar keuze en wat extra groenten.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0