Wentelteefjes

Ingrediënten:

-      8 sneden FODMAP-arm brood

-      2 eieren

-      200 ml lactosevrije melk

-      10 g bakmargarine

-      Kaneel

-      Gekarameliseerd fruit:

o   250 g FODMAP-arm fruit naar keuze (bijvoorbeeld: kiwi, ananas, aardbei, …)

o   1 eetlepel bakmargarine

o   1 zakje vanillezoetstof

o   1 eetlepel toegelaten zoetstof (a ratio ½ suiker)

o   1 eetlepel ahornsiroop

 

o   4 eetlepels water

Bereidingswijze:

Kluts de eieren samen met de melk los en voeg er een snuifje kaneel aan toe. Laat elke snede brood hierin weken (reken op ongeveer een 30 seconden per zijde). Verwarm een brede pan met de margarine en bak alle sneden aan beide zijden goudbruin.

 

We dienen de wentelteefjes op met gekarameliseerde fruit. Deze karamelliseren we als volgt: Snij het fruit in dunne plakjes of kleine blokjes. Doe de bakmargarine, de vanillezoetstof, de zoetstof, de ahornsiroop en het water in een pan en verwarm. Wanneer de bakmargarine gesmolten is, roer dan alles goed door elkaar en voeg het fruit toe. Blijf roeren met de pan zodat er overal wat van het zoete vocht komt. Bak het fruit totdat het zacht is.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0