Platbrood

Ingrediënten:

  • 150 g FODMAP-arme bloem naar keuze (rijstmeel, havermeel, boekweitmeel, …)
  • 2 grote courgettes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (let op: vermijd de kruidenmengsels met look- en/of uipoeder)
  • Peper en zout 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette en snij het in stukken. Vul een keukenmachine tot driekwart vol met stukken groente. Mix tot er korrels ontstaan (een soort groente ‘rijst’). Doe de groenterijst in een kom. Herhaal tot je alle stukken groente hebt gebruikt. Meet 4 kopjes (1 liter) groenterijst af.

 

Mix dit met het rijstmeel (of ander meel), eieren en kruiden. Je krijgt een soort dik, plakkerig beslag. Is het beslag te vochtig? Voeg dan nog wat meel toe. Breng op smaak met zout en peper en roer tot alles goed is gemengd. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid het groentemengsel uit op de bakplaat (dit kan een plakkerig werkje zijn). Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel, of je handen.

 

Bak het groente platbrood in ca. 25 tot 35 minuten gaar en goudbruin aan de randen/bovenkant. Haal de bakplaat uit de oven en keer hem om op een snijplank. Pel het bakpapier van de onderkant af en snijd het groente platbrood in stukken.

 

TIP: Serveer het liefst nog warm met olijfolie of een andere lekkere FODMAP-arme spread of pesto. Bewaar het platbrood in de koelkast of vries een paar plakjes in voor later.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0