Havermoutpannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 250 g havermout
  • 400 ml lactosevrije melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel toegelaten zoetstof
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuifje zout

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Blend je havermout fijn zodat dit meel wordt. Meng het meel samen met de eidooiers, de melk, de zoetstof, het bakpoeder en het snuifje zout. Klop het mengsel lichtjes op totdat je een schuimig beslag krijgt. Klop vervolgens de eiwitten op en spatel deze nadien onder het beslag (zo krijg je zeer luchtige pannenkoekjes). Het beslag is relatief dik, maar zo kan je ook dikke ontbijtpannenkoekjes maken. Nu kunnen we bakken. Smeer je pan in met een klein beetje olie met behulp van een kwast. Doe 1 pollepel beslag in de pan en laat deze mooi dik zijn. Je kan ook 2 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Als je bovenaan belletjes op het beslag ziet en ze ook loskomen, dan mag je ze omdraaien. Doe verder totdat het beslag op is. Serveer de pannenkoekjes met vers FODMAP-arm fruit en eventueel wat lactosevrije yoghurt of platte kaas. Ook heerlijk met het gekarameliseerde fruit die je bij de wentelteefjes vindt.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0