Pompoen-wortelsoep

Het weer is terug wat kouder en dan smaakt een tasje soep toch altijd. Daarom dat we er vandaag voor gekozen hebben om een pompoen-wortelsoep te maken. Deze bevat heel veel smaak en warmt je onmiddellijk op. Smakelijk!

 

Pas op: we kiezen voor gewone pompoen omdat deze mag tijdens het FODMaP-dieet en dus geen butternut!

 

De bouillon die we in het recept gebruiken kan je gerust zelf maken, maar je kan ook voor een FODMaP-vriendelijke bouillon uit de winkel kiezen. Geen idee welke soorten er dan bestaan? Deze kan je hier vinden.

Ingrediënten:

  • 1,5l bouillon naar keuze
  • 400 g pompoen
  • 5 wortelen
  • Magere kokosroom (minder dan 10% vet)
  • komijn
  • snuifje peper
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

Schil de wortelen en doe deze in stukken van ongeveer 2 cm. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Laat de bouillon koken. Voeg eerst de wortelen toe en 5 minuten later de pompoen. Laat deze koken tot ze zacht zijn. Mix het geheel en kruid naar eigen smaak met peper, zout en komijn. Dien op en werk af met nog een klein scheutje kokosroom.

 

SMAKELIJK!


Reactie schrijven

Commentaren: 0