Ingrediënten:
- 125 g havervlokken
- 125 g ongezoete cornflakes/ boekweitvlokken
- 100 g gepofte quinoa of gepofte rijst
- 50 g geraspte kokos
- 4 eetlepels pompoenpitjes
- 40 g gedroogde banaan
- Indien je granola wilt:
o 60 g ahornsiroop
o 12 eetlepels water
Bereidingswijze:
Weeg de cornflakes af en plet ze met de bolle kant van een lepel zodat de stukjes kleiner worden. Doe alle ingrediënten in een kom en je hebt de muesli. Heb je het graag wat krokanter? Dan kan je er ook granola van maken. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de ahornsiroop met de eetlepels water (lauw) en nadien met de muesli. Verdeel het gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer na 10 minuten de granola eens om en haal het uit de oven wanneer het een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Je kan de granola gedurende 2 weken bewaren in een afgesloten bewaardoos of bokaal.
Serveer met lactosevrije melk of yoghurt en een stuk FODMAP-arm fruit. TIP: deze granola smaakt ook heerlijk met een bolletje FODMAP-arm sorbet of bevroren lactosearme yoghurt als tussendoortje!
SMAKELIJK!
Reactie schrijven