Stoofpot met tofu en gekookte aardappelen

Ingrediënten:

-      600g tofu

-      1 paprika (rood, oranje of geel)

-      2 wortelen

-      2 tomaten

-      4 eetlepels ui- en knoflookolie

-      450 ml FODMAP-vriendelijke groentebouillon

-      600g vastkokende aardappelen

-      Peper, zout, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en currypoeder (1 kfl)

Bereidingswijze:

Was de groenten en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en doe deze in kokend water, kook gedurende 10 minuten. De aardappelen zijn dan nog niet gaar, maar ze zullen verder garen in het stoofpotje.

 

Bak de groenten aan in olijfolie, voeg hierbij 1 koffielepel currypoeder en daarna de bouillon, breng het geheel aan de kook. Voeg nog peper en zout toe en kruiden naar eigen smaak. Doe de groenten samen met de bouillon in een ovenschotel en bak in de oven gedurende 20 minuten op 180°C.

 

Snijd ondertussen de tofu in blokjes en ook de aardappel. Voeg deze na de 20 minuten toe aan de ovenschotel en roer alles goed onder elkaar. Laat nu terug 20 minuten bakken in de oven op 180°C. Dien op!

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0