
Ingrediënten:
- 1 rol glutenvrij en lactosevrij bladerdeeg of kruimeldeeg (bv. Herta)
- 3 handjes spinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 amandelnoten (fijngehakt)
- ¾ groene of rode paprika
- 150g hamblokjes
- Groen van 3 lente-uitjes
- 1 tomaat
- 3 handjes geraspte kaas (<1gkoolhydraten/100g)
- 4 eieren
- 250ml lactosevrije room
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Rol het kruimeldeeg of bladerdeeg open in een bakvorm.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de spinazie even aan in de olijfolie en laat uitlekken in een zeef of een vergiet.
- Snijd het groen van de lente-uitjes in ringen.
- Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in schijfjes.
- Leg de spinazie mooi open op de bodem van het deeg.
- Leg er de fijngehakte amandelnoten op.
- Bedek met de reepjes paprika.
- Schik hierop de hamblokjes, daarboven de lente-ui en nog eens daarop de schijfjes tomaat.
- Klop de eitjes los met de room, kruid me peper en zout en giet dit mengsel in het deeg.
- Doe er wat geraspte kaas op.
- Plaats in de voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 40 min. tot het deeg en de vulling goed gebakken zijn.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven