Bonencurry

Ingrediënten:

  • 500 g sperziebonen
  • 1 chilipeper
  • 400 g tomaten
  • 2 dl kokosmelk (met minder dan 10% vet)
  • 2 rode paprika's
  • 40 g gember
  • 200 g linzen uit blik of bokaal
  • 2 eetlepels ui- en knoflookolie
  • Kruiden: paprikapoeder, komijn, garam masala, kurkuma
  • Verse koriander als afwerking

Bereidingswijze:

Was de paprika's en snijd deze in stukken. Grill de paprika's totdat deze licht gaar zijn, dit kan in een grillpan of in de oven. Je kiest zelf of je de paprika's nadien schilt of de schil eraan laat.

 

Schil de gember en snijd deze fijn. Doe de paprika in een kom samen met de gember en de tomatenblokjes. Blend alles totdat je een egale massa krijgt. Voeg de kruiden toe en meng goed onder elkaar. Begin met niet te veel kruiden, je kan nadien altijd bij kruiden.

 

Doe de olie in de wok. Snijd de bloemkool in roosjes en bak deze 2 minuten aan in de wok. Voeg nadien de tomatenpasta toe en laat meebakken. Snijd de chilipeper, als je het graag pikant hebt, dan kan je gerust de pitjes erin laten. Anders verwijder je die best. Voeg de chilipeper toe aan het gerecht en voeg ook de kokosmelk en de linzen toe. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10 minuten sudderen. Proef en kruid bij waar nodig, voeg ook peper en zout toe naar eigen smaak.

 

Afhankelijk van de grote van je roosjes bloemkool gaat je bloemkool gaar zijn, anders kan je het verder laten pruttelen totdat deze gaar zijn. Snipper de koriander. Dien op met verse koriander en bruine rijst.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0